Inleiding

Albert Heijn Transport maakt gebruik van het Simacan winkeldisplay om de levertijden van de verschillende transportritten weer te geven.

Heb je toegang tot de Simacan winkeldisplay vanuit Albert Heijn Transport, dan gelden er enkele specifieke inlogstappen. Onderstaande instructies lichten die stappen toe.

Inloggen op de winkeldisplay

Toegang tot het winkeldisplay verloopt via je persoonlijke Albert Heijn account. De snelste manier om in te loggen is gebruik te maken van de volgende link:

https://sso.simacan.com/auth/realms/ah-transport/protocol/openid-connect/auth?client_id=arrivaldisplay&redirect_uri=https://ah-transport.arrivaldisplay.simacan.com/&response_type=code&scope=openid&kc_idp_hint=azure-ad-provider

Deze link verwijst direct door naar het winkeldisplay, gebruikmakend van je Albert Heijn account voor inloggen. Als je al bent ingelogd in je Albert Heijn account en je toegang hebt tot deze applicatie, dan kom je direct in het winkeldisplay.

Mocht je nog niet of niet langer zijn ingelogd in je Albert Heijn account, dan wordt je gevraagd om in te loggen op de Albert Heijn omgeving. Zie daarvoor de sectie hieronder, Inloggen op uw Albert Heijn account.

Ben je met een ander Microsoft account ingelogd dan je Albert Heijn PNL account (bijv. je privé Outlook/Hotmail account), zie dan de sectie Ingelogd met een ander Microsoft account

Ben je wel ingelogd in je Albert Heijn account, maar heb je toch geen toegang? Zie dan de sectie Ingelogd maar geen toegang.

Let op: in enkele uitzonderlijke gevallen is het nog niet mogelijk om gebruik te maken van je Albert Heijn account. Dan heb je een Simacan account ontvangen vanuit Albert Heijn. Volg dan de stappen in de sectie Inloggen met een Simacan account.

Inloggen op je Albert Heijn account

Als je gebruik maakt van de link in de vorige sectie, en daarbij op een inlogscherm terecht komt van Microsoft (zie onderstaande afbeelding), dan log je hier in met je Albert Heijn account. Dit is je PNL account, dat er typisch uitziet zoals: pnlabc12@emea.royalahold.net. Weet je niet wat dit account is, neem dan contact op met de Albert Heijn IT servicedesk.

Na het invullen van het emailadres kom je op een vervolgscherm waar je PNL-id en wachtwoord invult, eventueel aangevuld met een twee-factor code. Weet je je gegevens niet meer of lukt het niet om hier in te loggen, neem dan contact op met de Albert Heijn IT servicedesk.

Lukt het om succesvol in te loggen en heb je de rechten voor de applicatie, dan word je nu doorgestuurd naar het winkeldisplay met de levertijden.

Ingelogd maar geen toegang

Volg je bovenstaande stappen, maar word je niet doorverwezen naar het winkeldisplay, dan mis je mogelijk de rechten voor deze applicatie. Je ziet dan een scherm zoals hieronder. In dat geval moeten de rechten nog aan je account worden toegewezen. Neem daarvoor contact op met de Albert Heijn IT servicedesk.

Ingelogd met een ander Microsoft account

Ben je met een ander Microsoft account ingelogd in je browser dan je Albert Heijn account (bijv. een privé Outlook/Hotmail account), dan zal Microsoft automatisch proberen je met dat andere account in te loggen. Aangezien dat account geen rechten heeft op de Albert Heijn omgeving, zal dit worden geweigerd. Je ziet dan een scherm zoals onderstaand.

Is dit het geval, dan kan je of proberen uit te loggen uit je persoonlijke Microsoft account (hiervoor hebben wij geen persoonlijke instructies), of gebruikmaken van een Gast of Incognito/InPrivate/privé venster van je browser. In dit venster kan je dan inloggen met je Albert Heijn account. Zie hiervoor de bovenstaande sectie Inloggen op je Albert Heijn account.

Inloggen met een Simacan account

In specifieke situaties kan het zijn dat je een los Simacan applicatie account gebruikt, in plaats van je persoonlijke Albert Heijn account. Dit is dan een tijdelijke situatie totdat alle gebruikers volledig overgezet zijn naar persoonlijke accounts. Gebruik zo mogelijk altijd je persoonlijke account als je er een hebt. Zie daarvoor de secties hierboven.

Als je toch met een Simacan account in moet loggen, dan heb je een specifieke gebruikersnaam en wachtwoord voor onze applicatie. In dat geval log je in via een andere link: https://winkelapp.retailcontroltower.nl. Hier zie je onderstaand scherm:

In dit scherm vul je je Simacan gebruikersnaam en wachtwoord in. Wordt de foutmelding "invalid username or password." getoond na inloggen? Dan heb je geen Simacan account. Volg dan bovenstaande instructies voor inloggen met je Albert Heijn account, of neem anders contact op met de Albert Heijn IT servicedesk.

Geen succes?

Mochten deze instructies je niet verder helpen, neem dan contact op met de Albert Heijn IT servicedesk voor verdere hulp.