Dit kwartaal zijn er weer verbeteringen geweest aan het Simacan platform. Hieronder lees je wat er nieuw is.

Juli

Voorbereiding op de ontwikkeling van features na de vakanties.

Augustus

⏰Realisatie data toevoeging aan Voertuigen view

Naast geplande ritten kunt u nu ook gerealiseerde tijden zien in de Voertuigen view. Dit geeft inzicht in vertragingen van ritten in het verleden en de impact daarvan op vervolgritten.

Partijen taggen in de chat

Bij het gebruik van de chat-functionaliteit op rit-detail niveau kon u voorheen enkel berichten aan: @Verlader, @Vervoerder en @Chauffeur sturen. Vanaf nu kunt u ook de bij de rit betrokken partijen taggen door @OrganisatieNaam te selecteren. Dit maakt het duidelijker wie een bericht stuurt en wie het ontvangt. Sinds deze update kunnen Vervoerders ook met partijen chatten waaraan zij een Satellite view hebben uitgegeven.

⚠️Locatie capaciteit alerts

Een bekend probleem bij transport is dat er teveel voertuigen tegelijk arriveren op een locatie. Bijvoorbeeld: een winkel in de binnenstad heeft ruimte hebben voor het lossen van één voertuig tegelijk. Maar er komen er twee (of meer) tegelijk aan. Dit veroorzaakt wachttijden voor chauffeurs, problemen voor ander verkeer of zelfs onveilige situaties.

Daarom is het vanaf nu mogelijk om een 'capaciteit' in te voeren bij een locatie. Vervolgens kunnen wij een bijbehorende extra kolom toevoegen in de rittenlijst. Deze kolom toont een alert wanneer de verwachte aankomsttijden van voertuigen zo'n capaciteit overschrijden.

Let op: Er wordt hierbij enkel gekeken naar voertuigen die bekend zijn in uw Control Tower. Het is dus mogelijk dat een voertuig van een andere leverancier tegelijk arriveert op een locatie en u daar geen waarschuwing voor hebt ontvangen.

Deelbare Control Tower URLs

Gebruikers van de Control Tower kunnen vanaf nu Control Tower URLs gemakkelijk delen met andere gebruikers, zelfs als deze in een andere omgeving werken. Dit maakt het samenwerken eenvoudiger.

Andere updates

• Geen

September

Vernieuwde login pagina

De styling is in lijn gebracht met die van de rest van de applicaties en een bedrijfslogo geeft aan op welke omgeving de gebruiker gaat inloggen. Door deze wijziging kunnen knoppen op sommige devices anders uitgelijnd zijn op het scherm dan voorheen.

Let op: mocht de gebruiker een klein scherm en/of lage resolutie hebben, dan kan het voorkomen dat de SSO-optie aan de onderkant van het scherm afvalt, en er gescrold moet worden om deze aan te kunnen klikken!

Hieronder twee voorbeelden van de nieuwe versie van het scherm, met hierbij de kanttekening dat het logo van Simacan op elke workspace vervangen zal zijn door het logo van het bedrijf dat eigenaar is van de workspace.

Afhankelijk van de ICT inrichting van uw bedrijf en uw persoonlijke device (zoals voorkeurstaal) zijn er kleine variaties mogelijk, daarom twee verschillende voorbeelden:

Toelichting

De grootste verschillen hier zitten in de manier waarop uw organisatie omgaat met wachtwoordbeheer, bijvoorbeeld het 'onthoud mij' knopje, een integratie met een wachtwoord-beheersysteem, en/of single sign on opties zoals 'sign in with google'.

Ter vergelijking hieronder een voorbeeld van het oude design van de inlogpagina:

Zijn er functionaliteiten die je niet aan hebt staan maar wel zou willen gebruiken? Heb je feedback of vragen over deze release notes? Neem contact met ons op via Support@Simacan.com