Dit kwartaal zijn er weer verbeteringen geweest aan het Simacan platform. Hieronder lees je wat er nieuw is.

Juni

Chat met chauffeurs buiten de actieve rit

Voorheen kon chatten met een chauffeur alleen tijdens een actieve rit. Nu kan dit ook al als de rit nog niet actief is, of als deze recent is afgerond. Zo kunnen planners de chauffeurs van deze ritten toch nog bereiken. Er moet wel een gekoppelde en ondersteunde app zijn waar de chauffeur de berichten op kan zien.

Nieuwe voertuigen view

Simacan introduceert een nieuwe view / tabblad: De Voertuigen view. U ziet hier een overzicht van alle ingeplande voertuigen met op een visuele tijdslijn hun actieve en geplande ritten. Dit geeft inzicht in vertragingen en overlap van ritten. Welke voertuigen te laat gaan komen voor hun volgende rit, maar ook welke lang stil staan tussen twee ritten in.

Wij kunnen als u dat wenst filters voor dit tabblad instellen op basis van velden uit uw planning. Bijvoorbeeld Plangroep, Standplaats of Chauffeursnaam.

Notificaties per SMS met Track & Trace link

Dit is een nieuwe optie, bedoeld voor locatie medewerkers in bijvoorbeeld een winkel of distributiecentrum. Zij kunnen een SMS melding ontvangen bij vertraging van een levering of andere afwijkingen van de planning.

Deze nieuwe methode is aanvullend op de bestaande oplossingen om personen te informeren. Dit kan nu al via bijvoorbeeld de Control Tower, het Arrival Display of de Track & Trace portal. Het voordeel van SMS is dat de ontvanger nergens op hoeft in te loggen.

Andere updates

• Geen

Zijn er functionaliteiten die u niet aan hebt staan maar wel zou willen gebruiken? Hebt u feedback of vragen over deze release notes? Neem contact met ons op via support@simacan.com