Via de Control Tower kun je communiceren met collega's, met chauffeurs en zelfs met klanten. Hierdoor houd je alle informatie op één plek waar je gelijk ook de context bij de hand hebt, zoals informatie over een voertuig, een zending of een specifieke rit.

Om nooit berichten te missen heeft Simacan een ''Notificatie Centrum'' opgezet. Dit is een balk aan de rechterkant van de Control Tower waar meldingen op binnen komen zodra er ergens in de Control Tower een bericht is binnen gekomen welke voor jou relevant is.

Notificatie Centrum

Als de druk stijgt in een operatie dan kan het monitoren ervan al snel onoverzichtelijk worden. Berichten komen binnen via verschillende kanalen en het kan onduidelijk zijn waar je nu de prioriteit aan moet geven.

Daarom heeft Simacan het Notificatie Centrum ontwikkeld. Hier komen berichten en alerts binnen los van de view waar je op dat moment naar kijkt. Hierdoor wordt je meteen getriggerd om actie te ondernemen als er belangrijke berichten verschijnen van bijvoorbeeld een chauffeur met een lekke band of een klant met een dringend verzoek.

Het Notificatie Centrum is zichtbaar als een balk aan de rechterkant van de Control Tower.

Bovenaan is de ''bel'' zichtbaar die een ''highlight'' krijgt wanneer er een nieuw bericht is binnen gekomen. Klik op de balk om notificaties te zien. Vervolgens kun je de volgende acties uitvoeren:

• Bericht markeren als gelezen
  • Reageren op een bericht
  • Doorklikken naar detail informatie -> Dit stuurt je naar de betreffende rit-details

Het Notificatie Centrum is de centrale plek waar berichten op binnen komen. Als er een geplande rit bekend is voor de chauffeur dan vind deze communicatie plaats op ritniveau. Doorklikken naar de rit-details geeft alle context informatie en mogelijkheden. Binnen de rit is het vervolgens mogelijk om nieuwe berichten op te stellen naar collega's, chauffeurs of klanten.

Communiceren op rit-niveau

Met Chauffeur, Klanten en Collega's

Doorklikken op een notificatie in het notificatie centrum of door te klikken op een rit, wordt het rit-detail scherm geopend. Via het chat icoontje rechts onderin het scherm wordt de chat geopend:

Het is mogelijk om in het notificatie centrum terug te klikken op ''Notificaties'', terwijl je ondertussen verder werkt in de Control Tower, door bijvoorbeeld uit de rit-details te gaan naar een ander tabblad.

@Chauffeur

In het rit-detail scherm is rechts een chat scherm. Door een bericht te typen met de tag @Chauffeur wordt dit bericht gestuurd naar de boordcomputer / applicatie die de chauffeur gebruikt.

Let op: De boordcomputer / applicatie moet dit wel ondersteunen. Indien het ''niet'' werkt laat Simacan dit ook zien met de volgende melding:

Prioriteiten vanuit de Control Tower

Het is hierbij mogelijk om een prioriteit aan te geven als gebruiker. De prioriteiten bepalen op welk moment de chauffeur het bericht ontvangt.

Let op: De werking van bovenstaande prioriteiten kunnen verschillen per Fleet Management Systeem. Zie hieronder de uitwerking van enkele systemen:

Trimble

• Prio 1: Bericht komt meteen binnen bij de chauffeur
  • Prio 2: Bericht komt pas binnen zodra de chauffeur stilstaat
  • Prio 3: Bericht komt binnen zo

App2Track

• Prio 1: Bericht komt meteen binnen bij de chauffeur
  • Prio 2: Bericht komt pas binnen zodra de chauffeur de app actief aan het gebruiken is anders dan Navigatie
  • Prio 3: Bericht komt ongezien binnen (zonder notificatie) en zal pas zichtbaar worden als de chauffeur zelf de chat opent

Prioriteiten vanuit de chauffeur

Let op: Berichten vanuit de chauffeur naar de Control Tower hebben ook weer hun eigen werking.

Trimble

• Berichten komen altijd meteen binnen in de Control Tower

App2Track

• Prio 1 en 2: Bericht komt meteen binnen in Control Tower en triggert notificatie (Aan te raden)
  • Prio 3: Bericht komt meteen binnen in de Control Tower, maar triggert geen notificatie en het chat icoontje wordt niet ''gehighlight''

Sommige FMS systemen kunnen ook op stop-niveau berichten laten meesturen namens de chauffeur:

Daarnaast is het mogelijk om ook een standaard prioriteit te configureren. Hierdoor hoef je als gebruiker niet telkens een prioriteit te kiezen. Gebruikelijk hierin is een Prio 1 of Prio 2.

@Opdrachtgever

Als een opdrachtgever ook toegang heeft tot de Control Tower, via een zogenoemde ''Satellite'', dan is het mogelijk om berichten te sturen naar de opdrachtgever. Dit kan door de tag @Opdrachtgever te gebruiken.

Let op: In de praktijk zal hier niet ''Opdrachtgever'' staan, maar de naam van de Opdrachtgever. Het chatbericht komt dan binnen bij de opdrachtgever die vervolgens kan reageren.

Voor de ''Ontvanger'' werkt dit exact hetzelfde.

#Hashtag

Indien deze instelling is aangezet, is het mogelijk om berichten op te slaan met een #Hasthtag. Deze functionaliteit brengt ook een nieuwe filter in de rittenlijst die het mogelijk maakt te filteren op alle ritten waarbij een bepaalde #Hashtag gebruikt wordt.

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van de tag #Claims, #RitWijziging, #Verslapen, #Pech. Er kunnen vaste hasthtags worden ingesteld die worden voorgesteld aan de gebruiker maar de gebruiker kan ook zelf #Hasthtags verzinnen, waardoor de mogelijkheden van deze functionaliteit eindeloos zijn.

Let op: De zaken op deze pagina moeten geconfigureerd zijn voordat het gebruikt kan worden.