Simacan levert diverse applicaties waarbij je je als gebruiker moet aanmelden. Er bestaan meerdere manier om dit te doen. Dit artikel geeft een overzicht van de verschillende methodes van inloggen.

Workspace naam

Bij het aanmelden vragen Simacan applicaties vaak om een Workspace naam. Deze workspace naam geeft aan op welke omgeving je inlogt. De juiste naam ontvang je van de beheerder van jouw Simacan omgeving.

Mogelijk heb je de workspace naam niet als zodanig benoemd gekregen, maar heb je een directe URL ontvangen waarin de workspace naam is opgenomen. Als voorbeeld: wanneer je inlogt met de URL https://mijnbedrijf.controltower.simacan.com, dan is 'mijnbedrijf' de workspace naam.

Als je via meerdere partijen toegang hebt tot het Simacan platform, dan kan het zijn dat je op verschillende workspaces inlogt. In dat geval bepaalt de workspace naam tot welke omgeving je toegang krijgt.

Inloggen zonder directe applicatie URL

Wil je inloggen bij de Simacan applicaties, maar heb je nog geen directe URL naar de applicatie? Gebruik dan het inlogscherm op de Simacan website (https://www.simacan.com or https://www.simacan.nl). Je vindt daar rechtsboven een Sign In knop.

Op het scherm dat volgt, kies je één van de Simacan applicaties, en vul je jouw workspace naam in. Klik vervolgens op Aanmelden en je wordt naar het login scherm van de desbetreffende applicatie gebracht. Volg daarna de inlogprocedure zoals hieronder beschreven bij 'inloggen met een applicatie URL'.

Inloggen met een applicatie URL

Een directe applicatie URL kan er één zijn met of zonder workspace naam, zo zie je het verschil:

URL met workspace naamhttps://workspace.applicatie.simacan.com
URL zonder workspace naamhttps://applicatie.simacan.com

Bij inloggen met URLs zonder workspace naam zal Simacan in de toekomst mogelijk gaan vragen om de workspace naam.

Wanneer je naar deze URL navigeert zie je een inlogscherm dat lijkt op onderstaande afbeelding:

Het scherm kan afhankelijk van de IT instellingen van je omgeving iets verschillen. Het logo komt overeen met het logo van de organisatie (de workspace) waarop je inlogt. Mogelijk ontbreken de taalinstellingen, de Wachtwoord vergeten? link, is het Ingelogd blijven vakje afwezig, of staan er onder de Inloggen knop linkjes waarmee je kan inloggen met een extern systeem, zoals een Google identiteit of een integratie met een inlogsysteem van je organisatie.

Let op: als een gebruiker een klein scherm en/of lage resolutie heeft, kan het voorkomen dat de SSO-optie aan de onderkant van het scherm afvalt. De gebruiker moet dan scrollen om deze aan te kunnen klikken!

Gebruikersnaam/wachtwoord

Tenzij je inlogt met een extern systeem, zal je een gebruikersnaam en wachtwoord hebben ontvangen toen je voor het eerst toegang kreeg tot de Simacan applicatie(s). Als je geen gebruikersnaam of wachtwoord hebt, kan je deze opvragen bij de beheerder van je Simacan omgeving.

Je gebruikersnaam is vrijwel altijd een emailadres. De eerste keer dat je toegang krijgt, of na het herstellen van je wachtwoord, ontvang je een tijdelijk wachtwoord dat slechts één keer geldig is. Direct na het inloggen met dit tijdelijke wachtwoord moet je een nieuw permanent wachtwoord kiezen. Let op: dit wachtwoord is enkel bij jou bekend en is niet voor Simacan inzichtelijk. Wanneer je je wachtwoord vergeet, kan je zelf je wachtwoord herstellen.

Wachtwoord herstellen

Ben je je wachtwoord vergeten of wil je het wijzigen, klik dan op de link 'Wachtwoord vergeten?'. Je ziet dan onderstaand scherm:

Je vult het emailadres in waarmee je toegang hebt tot het Simacan platform. Als dit emailadres bij ons bekend is, ontvang je een mail met instructies om een nieuw wachtwoord aan te maken. Ben je het emailadres vergeten waarmee je bij ons bekend bent, of maak je nog gebruik van een gebruikersnaam die geen emailadres is? Neem dan contact op met de beheerder van de Simacan applicaties in je organisatie.

Inloggen met een externe identiteit

Als er voor jouw workspace een koppeling is gemaakt met een extern identiteitssysteem dan zie je onder aan het inlogscherm één of meer links naar die externe systemen. Denk bijv. aan een Google identiteit of Microsoft identiteit. Klik op de link van het desbetreffende systeem om naar het bijbehorende inlogscherm te gaan. Na inloggen op het externe systeem wordt je direct doorverwezen naar de Simacan applicatie. Heb je hulp nodig met het inloggen op het externe systeem, neem dan contact op met je beheerder.

Ingelogd maar geen toegang

Het kan voorkomen dat je wel kan inloggen op het Simacan platform, maar vervolgens geen toegang krijgt tot een applicatie. Bijvoorbeeld wanneer je inlogt op een andere applicatie dan degene waar je rechten voor hebt. Neem in dat geval contact op met de beheerder van de Simacan applicaties binnen je organisatie.

Inloggen met een gedeelde link

Het kan zijn dat je een link hebt ontvangen naar specifieke informatie in het Simacan platform, bijvoorbeeld omdat een collega een rit met je gedeeld heeft. In dat geval kan je een link hebben ontvangen die begint met https://goto.controltower.simacan.com. Als je deze link opent, zal je ook nog de juiste workspace naam in moeten voeren. Zie voor meer informatie de sectie Workspace naam bovenaan dit artikel.

Na het invullen van de workspace naam kom je in het inlogscherm van de betreffende workspace.