Simacan levert diverse applicaties waarbij u zich als gebruiker moet aanmelden. Er zijn meerdere manier om dit te bereiken. Dit artikel geeft een overzicht van de verschillende methodes van inloggen.

Workspace naam

Bij het aanmelden op de Simacan applicaties wordt u vaak gevraagd om een Workspace naam. Deze workspace naam geeft aan op welke omgeving u wilt inloggen. Deze naam zult u hebben ontvangen van de beheerder van uw Simacan omgeving.

Mogelijk heeft u de workspace naam niet als zodanig benoemd gekregen, maar heeft u wel een directe URL naar een applicatie ontvangen waarin de workspace naam is opgenomen. Als voorbeeld: wanneer u inlogt met de URL https://mijnbedrijf.controltower.simacan.com, dan is mijnbedrijf uw workspace naam.

Als u via meerdere partijen toegang hebt tot het Simacan platform, dan kan het zijn dat u op verschillende workspaces inlogt. In dat geval bepaalt de workspace naam tot welke omgeving u toegang krijgt.

Inloggen zonder directe applicatie URL

Wanneer u wilt inloggen bij de Simacan applicaties, maar nog geen directe URL naar de applicatie heeft, kunt u gebruik maken van het inlogscherm op de Simacan website (https://www.simacan.com or https://www.simacan.nl). U vindt daar rechtsboven een Sign In knop.

Op het scherm dat volgt kunt u één van de Simacan applicaties kiezen, en wordt u gevraagd een workspace naam op te geven. Nadat u deze heeft ingegeven en op Aanmelden heeft geklikt wordt u naar het login scherm van de desbetreffende applicatie gebracht. Daarna volgt u de inlogprocedure zoals hieronder beschreven voor inloggen met een applicatie URL.

Inloggen met een applicatie URL

Wanneer u een directe applicatie URL heeft ontvangen van uw beheerder, dan kunt u een URL hebben ontvangen met een workspace naam, of zonder workspace naam.

URL met workspace naamhttps://workspace.applicatie.simacan.com
URL zonder workspace naamhttps://applicatie.simacan.com

Voor URLs zonder workspace naam zal Simacan in de toekomst mogelijk gaan vragen om uw workspace naam.

Wanneer u naar deze URL navigeert ziet u een inlogscherm dat lijkt op onderstaande afbeelding.

Het scherm kan afhankelijk van de IT instellingen van uw omgeving iets verschillen. Het logo komt overeen met het logo van de organisatie van de workspace waarop u inlogt. Ook kunnen de taalinstellingen ontbreken, kan de Wachtwoord vergeten? link ontbreken, kan het Ingelogd blijven vakje afwezig zijn, of kunnen er onder de Inloggen knop links staan waarmee u kunt inloggen met een extern systeem, zoals een Google identiteit of een integratie met een inlogsysteem van uw organisatie.

Let op: mocht de gebruiker een klein scherm en/of lage resolutie hebben, dan kan het voorkomen dat de SSO-optie aan de onderkant van het scherm afvalt, en er gescrold moet worden om deze aan te kunnen klikken!

Gebruikersnaam/wachtwoord

Wanneer u geen gebruik maakt van inloggen met een extern systeem, zult u een gebruikersnaam en wachtwoord hebben ontvangen toen u voor het eerst toegang kreeg tot de Simacan applicaties. Als u geen gebruikersnaam of wachtwoord heeft ontvangen kunt u deze opvragen bij de beheerder van uw Simacan omgeving.

Uw gebruikersnaam is vrijwel altijd een emailadres. De eerste keer dat u toegang krijgt, of na het herstellen van uw wachtwoord, zult u een tijdelijk wachtwoord ontvangen dat slechts één keer geldig is. Direct na het inloggen met dit tijdelijke wachtwoord zal u gevraagd worden een nieuw permanent wachtwoord te kiezen. Let op: dit wachtwoord is enkel bij u bekend en is niet voor Simacan inzichtelijk. Wanneer u uw wachtwoord vergeet zult u uw wachtwoord moeten herstellen.

Wachtwoord herstellen

Wanneer u uw wachtwoord bent vergeten of uw wachtwoord wilt wijzigen, klikt u op de link Wachtwoord vergeten?. U ziet dan onderstaand scherm.

U vult dan het emailadres in waarmee u toegang heeft tot het Simacan platform. Als het emailadres bij ons bekend is ontvangt u een mail met daarin instructies om een nieuw wachtwoord aan te maken. Als u uw emailadres bent vergeten waarmee u bij ons bekend bent, of nog gebruik maakt van een gebruikersnaam dat geen emailadres is dan vragen we u contact op te nemen met de beheerder van de Simacan applicaties in uw organisatie.

Inloggen met een externe identiteit

Als er voor uw workspace een koppeling is gemaakt met een extern identiteitssysteem dan ziet u onder aan het inlogscherm één of meer links naar die externe systemen. Denk bijv. aan een Google identiteit of Microsoft identiteit. Wanneer u klikt op de link van het desbetreffende systeem zult u naar het inlogscherm van de betreffende partij gebracht worden alwaar u inlogt met die identiteit. Na inloggen op het externe systeem wordt u direct doorverwezen naar de Simacan applicatie. Als u hulp nodig hebt met het inloggen op het externe systeem neemt u contact op met uw beheerder.

Ingelogd maar geen toegang

Het kan voorkomen dat u kunt inloggen op het Simacan platform, maar vervolgens geen toegang krijgt tot een applicatie. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer u inlogt op een andere applicatie dan waar u rechten toe hebt. Neem in dat geval contact op met de beheerder van de Simacan applicaties binnen uw organisatie.

Inloggen met een gedeelde link

Het kan zijn dat u een link hebt ontvangen naar specifieke informatie in het Simacan platform, bijvoorbeeld omdat een collega een rit met u gedeeld heeft. In dat geval kunt u een link hebben ontvangen die begint met https://goto.controltower.simacan.com. Als u naar deze link navigeert zal u eerst gevraagd worden om een workspace naam in te voeren. Zie voor meer informatie de sectie Workspace naam bovenaan dit artikel.

Na het invullen van de workspace naam wordt u naar het inlogscherm van de betreffende workspace gebracht.