Dit kwartaal zijn er weer verbeteringen geweest aan het Simacan platform. Hieronder lees je wat er nieuw is.

Oktober

Zending Status view

Simacan introduceert een nieuwe view als tabblad, namelijk; de Zendingen view. Hiermee is het mogelijk om de status van zendingen te volgen zonder gelijk alle overige stops van een rit in beeld te hebben. Over deze functionaliteit hebben we een apart artikel geschreven: de Zendingen view.

Flexibele voertuigtypes

Bij het opsturen van voertuigtypes vanuit de planning was het verplicht om gebruik te maken van een specifiek aantal types. Nu is er geen beperking meer om voertuigtypes mee te sturen. De Control Tower toont nu in principe alle voertuigtypes die u opstuurt.

✨Verbeterde snelheid rittenlijst

De snelheid van de rittenlijst is verbeterd en tekst is aangepast naar dezelfde styling zoals gebruikt wordt in andere views. Dit verbetert de gebruikerservaring.

⚙️Arrival Display nu beschikbaar via API

Simacan heeft een specifieke view voor locaties (zoals winkels of DC's) om aankomsten zichtbaar maken. Vanaf nu kunt u de informatie van deze view beschikbaar krijgen via een API, waardoor het gemakkelijker is om data van Simacan te gebruiken in uw eigen winkel apps.

Verbeterde integratie met App2Track voor Papierloos eCMR

Simacan biedt gemakkelijk de benodigde data aan voor partijen die gebruik maken van App2Track ter ondersteuning van het papierloos en/of eCMR proces. Hierdoor is het voor partijen gemakkelijker om hun operatie te transformeren naar papierloos werken.

Andere updates

• Masterdata
    • In het locatieoverzicht kunt u nu per locatie zien of er first/last miles zijn ingetekend.
    • Als een routering niet meer beschikbaar is, door bijvoorbeeld een kaartupdate, dan is deze in het desbetreffende locatiescherm doorgestreept en in het grijs weergegeven.
    • Op de kaart vindt u een nieuwe knop waarmee u meerdere kaartlagen aan- en uit kunt zetten.
    • Meerdere verbeteringen met betrekking tot het tonen van route restricties.
  • Control Tower
    • Een eindgebruiker kan nu een subcontractor aan een rit toewijzen als er (nog) geen transporteurplanning (carrierplanning) aanwezig is. De Control Tower maakt dan automatisch een carrierplanning aan.
    • De styling van de inlogpagina is vernieuwd.

November

✨Verbeterde styling rittenlijst

• De lay-out en laadsnelheid van de rittenlijst in de Control Tower is aangepast.
  • Voor elke rit is een selectiebox aanwezig. Voorheen was deze selectiebox verborgen achter een icoontje. De selectiebox wordt nu standaard getoond aan de linkerzijde van het icoontje.
    Het is nu gebruiksvriendelijker om meerdere ritten tegelijk te selecteren, bijvoorbeeld wanneer u een set ritten wilt annuleren. Voorwaarde is wel dat de 'multi-select' functionaliteit voor uw gebruikersgroep ingeschakeld is.

Links op het plaatje ziet u de oude situatie en rechts de nieuwe:
  • Er zijn ook kleine wijzigingen doorgevoerd aan de breedtes van de kolommen in de rittenlijst, waardoor sommige waarden beter leesbaar zijn. In zeldzame gevallen kan er een horizontale schuifbalk boven het scherm verschijnen, als niet alle kolommen meer op uw scherm passen.
  • Wanneer er vanuit de rittenlijst gefilterd wordt dan worden de beschikbare ritten vs de totaal aantal ritten in de rittenheader getoond.

Hieronder een voorbeeld als er geselecteerd wordt op de actieve ritten:

Update Zending Status view

Op het Zendingen tabblad zijn een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd. NB: niet alle gebruikers hebben dit tabblad tot hun beschikking, dit hangt af van uw functie en werkgever.

• Er kan nu ook op 'customerData' gefilterd worden.
  • Naast het ordernummer kunnen wij nu ook de externe orderreferentie als kolom weergeven.
  • De weergave van de vervoerder in het vervoerdersfilter is verbeterd.
  • We kunnen desgewenst geannuleerde acties (zoals laadacties/losacties) verbergen. Dit geeft beter overzicht wanneer u een workflow heeft met veel updates van zendingen.
  • De status werd niet altijd correct bijgewerkt, dit is opgelost.

Andere updates

• Algemene map update met toevoeging/aanpassing van wegen en restricties. Specifieke weg-restrictie tussen Harlingen - Terschelling verwijderd.

December

OTM5 interface nu gemakkelijker voor partners

het is makkelijker geworden om verbinding te maken met onze OTM5 berichten. We hebben meer gedetailleerde informatie gegeven over welke gegevens u kunt verwachten. Met name de velden en waarden gevonden onder ‘externalAttributes’. Op deze manier kan uw codering worden gedaan met meer eenvoudige logica. Bij deze inspanningen hebben we ervoor gezorgd dat onze documentatie altijd in lijn blijft met de OTM5 die we versturen

⏳Performance verbetering TD-Matrix

De TD-matrix is nu sneller! Dit maakt nog grotere TD-matrices mogelijk en dus operaties met nog meer locaties. Meestal zien we de tijd gehalveerd, maar wat nog belangrijker is, dit stelt ons in staat om aan meer verbeteringen te werken.

Planning input in systeemberichten

De systeemmeldingen tonen nu extra meldingen. Deze berichten ontstaan wanneer we gegevens uit een TMS of FMS verwerken die de planning verrijken. De systeemberichten zijn nu uw overzicht om te zien wie planningsgegevens heeft verzonden. Met als resultaat een direct toegankelijk overzicht van alle verwerkte planningsinvoer, zowel van u als van uw partners.

Andere updates

• Kleine bugfixes voor de Zendingen view, waardoor de status nu correct getoond wordt
  • Verbetering in de OTM5-planning-service voor het tegengaan van dubbele locaties
  • De Developer Portal is bijgewerkt met de laatste informatie

Zijn er functionaliteiten die je niet aan hebt staan maar wel zou willen gebruiken? Heb je feedback of vragen over deze release notes? Neem contact met ons op via Support@Simacan.com