De Realised-Trips-Service is een service van het Simacan platform die data deelt van alle afgeronde ritten met externe systemen. Dit kan bijvoorbeeld een TMS zijn, een facturatie tool of een data lake voor verdere verwerking. Simacan verrijkt data van verschillende bronnen en geeft het op deze manier terug om daar allerlei handige automatiseringen of analyses mee te kunnen doen.

Wat leveren we aan

We leveren onder andere het volgende aan qua service:

• Alle ingevulde ritgegevens op een API.
  • Ritdetails beschikbaar na voltooiing van de rit.
  • Ritdetails zijn beschikbaar voor vier dagen.
  • OTM 5.0-formaat.
  • Push gebaseerde gegevens zijn toegankelijk via de Simacan-URL.
  • Ritupdates zoals opmerkingen, planningsupdates en handmatige afmeldingen zorgen ervoor dat de gerealiseerde rit opnieuw wordt verzonden.
  • De service heeft tegendruk in het geval dat de ontvangende URL niet beschikbaar is. Zodra de ontvangende URL weer beschikbaar is, worden de berichten één voor één afgeleverd om de ritten af te ronden.

Welke velden sturen we op

Wat is er nodig om dit te gebruiken

Allereerst moet er gecontroleerd worden of deze service wordt afgenomen. Neem hiervoor contact op met de applicatiebeheerder of met Simacan via support@simacan.com

Technisch moeten de volgende zaken worden aangeleverd bij Simacan:

• URL van het te endpoint waar Simacan de data naar mag versturen
  • Gebruikersnaam en wachtwoord
  • Http-methode (bij voorkeur POST)
  • Authentication type: Basic or IBM (optioneel)

Bekijk de Simacan Developer Portal voor meer technische instructies:

https://developer.simacan.com/docs/realised-trips-push/integration/