Dit artikel geeft een korte uitleg over het DC Arrival Display van Simacan. Deze view is bedoeld voor individuele locaties die voornamelijk interesse hebben in de ritten die gaan arriveren op die specifieke locatie. Deze view geeft inzicht in de specifieke geplande ritten, de verwachte aankomsttijd en de drukte die verwacht wordt door de dag heen middels een grafiek.

Zie hieronder toelichting op de nummers.

1. Filter

Allereerst kan de view gefilterd worden op de specifieke locatie waar je in geïnteresseerd bent. Dit kan linksboven in het scherm.

2. Grafiek

De grafiek geeft inzicht in de verwachte drukte door de dag heen op basis van geplande laad- en losacties. Hierdoor zijn pauzes bijvoorbeeld gemakkelijker te plannen voor DC personeel.

3. Kolommen

De kolommen in het DC Arrival Display zijn configureerbaar. Mits de data wordt aangeleverd vanuit de planning, zijn de volgende kolommen beschikbaar om te configureren:

• Order nummer
  • Kenteken (License plate)
  • Laad locatie (Load location)
  • Activiteit (Laden of Lossen). Dit betreft de geplande activiteit.
  • Goederen type (Goods Type). Dit kan zijn OVERIG, Vers, Diepvries, Houdbaar, etc.
  • Opmerking (Remark). Dit kan een opmerking zijn die wordt meegestuurd vanuit de planning.
  • Geplande tijd (Planned).
  • Verwachte tijd (Expected).
  • Status. Dit kan zijn: Gearriveerd, Onderweg of Geen gegevens. Dit wordt op basis van de ontvangen GPS data bepaald.

4. Automatisch scrollen

De lijst met ritten wordt automatisch gescrold naar de actuele tijd. Dit kan handmatig uitgezet worden indien men door de lijst wil scrollen om bijvoorbeeld terug te kijken in de tijd welke ritten gearriveerd zijn de afgelopen uren. Oorspronkelijk is deze view bedoeld om te tonen op een PC monitor in bijvoorbeeld een distributie centrum.