In maart 2024 komen er een aantal grotere verbeteringen in gebruikerservaring naar de Control Tower, die het dagelijks werk met de Control Tower vergemakkelijken. Hieronder is meer informatie te lezen over de veranderingen in deze update.

Uitgebreide zoekfunctie, kaart verplaatst naar rechts

Een nieuwe filterkolom aan de linkerkant van de rittenlijst maakt zoeken en filteren sneller. Alle filters zijn op één plek beschikbaar en kunnen gemakkelijk met één klik worden verwijderd. Om plaats te maken voor de filters is de kaart naar de rechterkant van het scherm verplaatst.

Snel inzicht in nabije voertuigen

Het vinden van voertuigen in de buurt van een specifieke locatie is eenvoudiger geworden. Door in te zoomen op een locatie en het filter 'Ritten van voertuigen op de kaart' in te schakelen wordt een overzicht van alle nabijgelegen ritten getoond.

Verbeterde weergave van het kruimelpad

Het is gemakkelijker om het exacte traject van een voertuig te bekijken. Gebruikers kunnen via de pijltjestoetsen of knoppen op het scherm snel door het kruimelpad navigeren.

Verkeersinformatie op de kaart

Standaard is verkeersinformatie nu zichtbaar op de kaart, inclusief inzicht in de duur en afstand van vertragingen. Als gebruikers deze informatie niet willen weergeven, kunnen ze het uitschakelen via de kaartlagen.

Informatie over stops en locaties

Met één klik hebben gebruikers toegang tot adresinformatie van locaties. Ook is er de mogelijkheid om de locatie direct te bellen wanneer een telefoonnummer beschikbaar is.

Sneller inzicht in data

Met de pijltjesknoppen naast de datum kan met één klik ritten van gisteren of morgen worden weergegeven. Bovendien zijn rapportages en dashboards nu direct bereikbaar via de navigatiebalk.